Recept
Fläskpannkaka
4 portioner
Ingredienser
- 🥛 8 dl mjölk
- 🌾 4 dl vetemjöl
- 🧂 1 tsk salt
- 🥚 4 ägg
- 🥓 300 g fläskkött eller bacon
Servering
- 🔴 lingonsylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
- Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem i en stekpanna. Fördela fläsket och stekfettet i en långpanna, 30x40 cm gärna med bakplåtspapper, fukta plåten lite och lägg på bakplåtspappret så ligger det still. Häll smeten över fläsktärningarna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med lingonsylt.