Recept
Krämig potatis- och purjolökssoppa
4 portioner
Ingredienser
- 🥔 5 stora potatisar (ca 600 g)
- 🌱 1 purjolök (ca 300 g)
- 🌿 1 tsk torkad timjan
- 🥘 ca 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar)
- 🥛 3 dl vispgrädde
- 🧂 salt
- ⚫ svartpeppar
Servering
- 🐮 250 g nötfärs
- 🍞 bröd
Gör så här
- Skala och skiva potatisen.
- Skölj, ansa och strimla purjolöken.
- Fräs purjolöken.
- Blanda 1 liter kokande vatten och buljongtärningarna i stor kastrull.
- Tillsätt purjolöken, potatis, och timjan.
- Låt soppan koka ca 15 minuter.
- Häll i grädden och koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna soppan med bröd och stekt nötfärs.