Recept
Pastasallad med kyckling och pesto
5 portioner
Ingredienser
-
đŸ 300 g pasta
(ex. penne, farfalle eller gnocchi)
-
🧅 1 rödlök
-
🫒 1 dl kalamata oliver
-
🍅 15 cocktailtomater
(eller 1 stor kvisttomat)
-
🧀 150 g fetaost
-
🍗 fĂ€rdiggrillad salladskyckling
-
🧂 0,5 tsk salt
-
⚫ 1 krm svartpeppar
-
🫒 2 msk olivolja
-
🥂 2 msk vitvinsvinĂ€ger
-
🌿 0,5 dl hackad bladpersilja
-
🥬 40 g blandad sallad (valfritt)
-
🍃 1,5 dl pesto
Gör sÄ hÀr
- Koka pastan al dente enligt paketet. HÀll av i durkslag och skölj kall. LÀgg i en stor skÄl.
- Skala, dela och skiva rödlöken.
- Dela tomaterna.
- SkÀr fetaosten i tÀrningar eller smula den.
- SkÀr kycklingköttet i tÀrningar om det behövs.
- Blanda pastan med peston, rödlök, tomater, ost, oliver, olivolja, vinÀger, hackad persilja och kyckling i skÄlen. Smaka av med salt, peppar samt ev. mer vinÀger.
- Blanda i lite sköljd blandad sallad pÄ slutet om du önskar.
- Servera pastasalladen med gott bröd. Förvara kallt om den ska serveras senare.